Търсене

ЛАУРЕАТИ НА ПЪРВИЯ КОНКУРС “ЗНАК ЗА КАЧЕСТВО”

Днес, 27. октомври, първите училища, отличени в конкурса “Знак  за качество”, получиха своите награди в Министерски съвет. Наградите връчваха заместник-министърът на образованието г-жа Мария Гайдарова, директорът на НИО д-р Анелия Андреева, кметът на гр. Гоце Делчев г-н В. Москов, началниците на РУО Благоевград – И. Златанов, гр. Варна д-р И. Радева и София-град – д-р В. Кастрева. Лауреатите и организаторите на конкурса бяха поздравени от социалните партньори д-р Ю. Петров, А. Александров, Д. Калапиш и П. Йосифова.

Със своето създаване НИО постави началото на оценяване на качеството на образованието чрез инспектиране в контекста на съвременното разбиране за осигуряване на качество на образованието. Едновременно с изпълнението на основната си функция за независима експертна външна оценка на качеството,  НИО насочи своите усилия и към откриване и разпространение на добри практики, които училищата прилагат и които водят до високо качество на предоставяното образование.

През учебната 2021/2022 г. 36 училища получиха най-високите оценки при инспектирането поне в една от трите области за инспектиране: „Образователен процес“, „Управление“ и „Институционална среда“, като 8 от тях имат много добри оценки и в трите области. Постигнатото високо качество се дължи на активната и обединена училищна общност, с решаващата подкрепа от общинското ръководство и партньорски организации.

За всяка категория от областите за инспектиране „Образователен процес“, „Управление“ и „Институционална среда“ на първо място са класирани училища, чиито модели могат да бъдат мултиплицирани в училища с различни характеристики и показват ясната визия на екипа за устойчивост и повишаване на качество на образованието.

Класиране Знак за качество

Споделете:
Търсене
Skip to content