Търсене

НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА “ЗНАК ЗА КАЧЕСТВО”

Националният инспекторат по образованието (НИО), чиято основна функция е външно оценяване на качеството на образованието в детски градини и училища чрез инспектиране, се стреми към създаване и усъвършенстване на политиките за осигуряване на високо качество на образованието в подкрепа на европейските и националните приоритети за развиване на качеството на предучилищното и училищното образование и насърчаване на сътрудничеството между заинтересованите страни. За да популяризира ефективните модели, довели до високи резултати в отделните области на инспектиране, Националният инспекторат по образованието постави през 2022 г. началото на ежегоден конкурс „Знак за качество“.

За участие в първото издание на конкурса бяха номинирани 36 училища, получили най-високата оценка при инспектирането през учебната 2021/2022 г. Във всяка категория по области на инспектиране  бяха отличени по трима първенци. С представянето на отличените може да се запознаете тук.
Знак за качество – НАЦИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО (government.bg)

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 27 октомври 2022 г., от 11.00 часа в Министерски съвет, залата на трети етаж.

Споделете:
Търсене
Skip to content