Търсене

НА ДОБЪР ЧАС И УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА!

в очакване на първокласниците

 

 

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ, УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

 

Първият учебен ден е много специален празник за българското училище, символ на почитта на българина към знанието и образованието. По традиция на есен училищните врати и вратите на детските градини се отварят празнично, за да посрещнат децата, малките и големите ученици, учителите и всички, които изпращат благопожелания за добра и успешна учебна година.

Светът на 21 век се развива с висока скорост и по нови правила. Науката прави гигантски крачки всекидневно, това изисква да се положат основите на нова педагогика, в която всички заедно – учители, родители, деца и ученици да създават и развиват ново знание, да задълбочават своите умения и да изграждат духовни и морални ценности.

Националният инспекторат по образованието участва активно в този процес чрез оценка на предоставеното образование в детските градини и училища за постигане общо разбиране за качеството на образователния процес на всички участници в образованието: учители, родители, деца и ученици.

В отговор на очакванията на обществото българското предучилищно и училищно образование трябва да се справи с новите предизвикателства: повишаване на качеството и на ефективността на предучилищната и училищната подготовка, ориентиране на образователния процес на всички нива към развитието на потенциала на всяко дете и ученик. Въпреки трудностите, пред които се изправяме, ние не трябва да сме съучастници във възпроизводството на неграмотността. Всяко училище и детска градина ще намери своята собствена рецепта. Ако сме отговорни, ще положим усилия за необходимите реформи и с ново отношение към системата ще осигурим необходимото качество.

Скъпи деца и ученици, бъдете усърдни в ученето и вървете с уверени крачки към сбъдване на Вашите мечти! Успехът винаги е предшестван от много и усилена работа. Вярвам, че Вие сте готови да постигнете мечтите си, а пътят към тях е именно учението.

Уважаеми учители, пазете духовността в училищната територия, защото в нея расте и се развива нашето бъдеще! С признание към Вас и Вашия труд, желая Ви здраве, търпение, сили и упоритост, за да вдъхновявате, учите и развивате творчеството и потенциала на нашите деца – бъдещето и надеждата ни. Показвайте им правилния път, бъдете тяхна опора, бъдете техни приятели. Нека резултатите от Вашата работа се измерват с успехите на Вашите възпитаници и нека тези успехи бъдат все повече и повече!

Драги родители, бъдете активни в училищния живот на Вашите деца. Възпитавайте у тях отношение към знанието като към ценност. Насърчавайте ги да споделят с Вас удовлетворението от наученото и радостта от постиженията. Нека заедно бъдем опора и подкрепа на децата ни. Само с общи усилия ще извървим пътя в мисията да изградим достойни личности. Бъдете спокойни и уверени, че децата Ви са в сигурни и грижовни ръце, че ще растат здрави, щастливи, уверени и успяващи.

От името на Националния инспекторат по образованието приемете нашите благопожелания за творческа, вдъхновяваща и съзидателна учебна година!

На добър час и успешна учебна година!

Д-Р АНЕЛИЯ АНДРЕЕВА

Директор на Националния

инспекторат по образованието

 

Споделете:
Търсене
Skip to content